Kuchenne Przygody

Ciasteczka owsiane bez mąki i cukru

Składniki: 

  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 2 bardzo dojrzałe banany
  • 1 łyżka masła lub oleju kokosowego (20 g)
  • 2 łyżki ziaren słonecznika
  • odrobina soli
  • 1/2 szklanki rodzynek

Przygotowanie: 

  1. Słonecznik upraż na suchej patelni.
  2. Rodzynki delikatnie przesiekaj.
  3. Banany rozgnieć widelcem lub zmiksuj blenderem.
  4. Dodaj miękkie masło, płatki owsiane, rodzynki i słonecznik.
  5. Wymieszaj dokładnie i odstaw na około 10-15 minut.
  6. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
  7. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.
  8. Z ciasta odmierzaj łyżką porcje, z których formuj kilki, a następnie spłaszczaj na blaszce na kształt ciasteczka.
  9. Wstaw do piekarnika i piecz przez około 15 minut na ładny, złoty kolor.

Wskazówki: 

  • Jeśli ciastka nie chcą się zarumienić, pod koniec pieczenia zwiększ temperaturę.

Żródło przepisu: 

feed-me-better.blogspot.com

Mniam