- 0 Polubienia
- 0 / 5
- Kuchnia: na słodko
- 44 wyświetleń
Składniki:
- 32 małe ciastka migdałowe (makaroniki) albo 8 biszkoptów
- 100 ml koktajlu/nalewki z mango
- amaretto (ewentualnie)
- 1 mango
- 1 duży jogurt naturalny
- 25 g uprażonych płatków migdałowych
Przygotowanie:
- Rozłóż ciastka na płaskim talerzyku. Wlej tam alkohol i poczekaj aż biszkopty wchłoną płyn.
- Mango obierz, usuń pestkę. 3/4 owocu pokrój w kostkę, 1/4 pokrój w plasterki (do dekoracji).
- Pokrojone w kostkę mango wymieszaj z jogurtem naturalnym.
- Dno naczynia, w którym będziesz podawać deser, wyłóż ciastkami. Na to wyłóż kilka łyżek jogurtu z mango. Powtarzaj aż do wyczerpania składników.
- Schładzaj w lodówce przez ok. 1 godzinę.
- Podawaj udekorowane plasterkami mango i płatkami migdałów.
Wskazówki:
Uważaj na mocny alkohol – zbyt duża ilość może zdominować smak całego deseru.
Żródło przepisu:
Mniam