Składniki:
- 4 filety z dorsza
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka koperku
- 1 łyżeczka granulowanego czosnku
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
Przygotowanie:
- W małej miseczce wymieszaj oba rodzaje papryki, koperek, granulowany czosnek oraz sól. Dodaj oliwę z oliwek i połącz, żeby powstała pasta.
- Rybę umyj, osusz papierowym ręcznikiem i dokładnie natrzyj powstałą pastą.
- Filety ułóż na blasze wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia.
- Wierzch ryby skrop odrobiną sokiem z cytryny.
- Piekarnik rozgrzej do 200 stopni.
- Rybę piecz rybę przez około 7-10 minut, aż mięso wewnątrz stanie się białe, a wierzch ryby się zrumieni.
Wskazówki:
- Jeśli nie lubisz koperku, możesz go pominąć.
- Podawaj np. z ziemniaczanym puree.
Żródło przepisu:
kuchnialidla.pl
0
Skomentuj