Kuchenne Przygody

Grillowany łosoś z kremowym sosem pesto

Składniki: 

  • 400 g fileta z łososia
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • 3 łyżki mleka sojowego
  • 1 serek twarogowy typu Philadelphia
  • 2 łyżki pesto z bazylii
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie: 

  1. Łososia umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Usmaż z obu stron na patelni grillowej (na patelnię możesz wlać odrobinę oleju).
  2. W tym czasie wymieszaj serek z mlekiem, podgrzewaj przez parę minut na małym ogniu. Często mieszaj.
  3. Zdejmij z ognia, dodaj pesto i natkę pietruszki.
  4. Łososia polej sosem. Podawaj z ulubionymi warzywami lub kaszą.

Żródło przepisu: 

Mniam