Składniki:
- 400 g fileta z łososia
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
- 3 łyżki mleka sojowego
- 1 serek twarogowy typu Philadelphia
- 2 łyżki pesto z bazylii
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie:
- Łososia umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Usmaż z obu stron na patelni grillowej (na patelnię możesz wlać odrobinę oleju).
- W tym czasie wymieszaj serek z mlekiem, podgrzewaj przez parę minut na małym ogniu. Często mieszaj.
- Zdejmij z ognia, dodaj pesto i natkę pietruszki.
- Łososia polej sosem. Podawaj z ulubionymi warzywami lub kaszą.
Wskazówki:
- Jako dodatek polecam fasolkę szparagową w wersji pikantnej.
Żródło przepisu:
0
Skomentuj