Grillowany łosoś z kremowym sosem pesto

Składniki: 
  • 400 g fileta z łososia
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • 3 łyżki mleka sojowego
  • 1 serek twarogowy typu Philadelphia
  • 2 łyżki pesto z bazylii
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie: 
  1. Łososia umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Usmaż z obu stron na patelni grillowej (na patelnię możesz wlać odrobinę oleju).
  2. W tym czasie wymieszaj serek z mlekiem, podgrzewaj przez parę minut na małym ogniu. Często mieszaj.
  3. Zdejmij z ognia, dodaj pesto i natkę pietruszki.
  4. Łososia polej sosem. Podawaj z ulubionymi warzywami lub kaszą.
Wskazówki: 
Żródło przepisu: 
up
252 users have voted.
Rodzaj dania: 
Sposób przyrządzania: 
Czas przygotowania: