Jajecznica z pieca według przepisu mojej Babci

Składniki: 
  • 5 jajek
  • 5 łyżek mąki
  • mleko
  • 1/2 łyżeczki soli
  • soda
Przygotowanie: 
  1. Piekarnik rozgrzej do ok. 200 stopni.
  2. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą (mlek dodaj w takiej ilości, żeby masa była gęsta, mniej więcej jak śmietana)
  3. Na patelni (z metalową albo zdejmowaną rączką) rozgrzej masło albo olej.
  4. Wlej masę jajeczną, smaż chwilę mieszając, aż ciasto zacznie się falować i ścinać (tylko wierzch powinien być płynny).
  5. Wstaw do piekarnika, poczekaj aż wierzch się zrumieni, a jajecznica urośnie.
  6. Wyjmij, pokrój na kawałki i jedz, póki ciepłe :)
Wskazówki: 
  • Zamiast mleka możesz użyć jogurtu naturalnego.
Żródło przepisu: 

moja Babcia Maria

up
220 users have voted.
Rodzaj dania: 
Sposób przyrządzania: 
Czas przygotowania: