Kuchenne Przygody

Jajecznica ze szczypiorkiem i twarożkiem

Składniki: 

  • 6 jajek
  • sól
  • pieprz
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek rzodkiewek
  • 1 opakowanie serka wiejskiego
  • olej do smażenia

Przygotowanie: 

  1. Przygotuj twarożek: rzodkiewki umyj i pokrój w półplasterki. Szczypiorek umyj i posiekaj (zostaw połowę do jajecznicy). Wymieszaj rzodkiewki, szczypiorek i serek wiejski. Przypraw odrobiną soli.
  2. Jajka wbij na rozgrzany olej, smaż mieszając aż się zetną. Pod koniec smażenia dodaj posiekany szczypiorek. Przypraw solą i pieprzem.
  3. Podawaj z twarożkiem rzodkiewkowo-szczypiorkowym.

Wskazówki: 

  • Jeśli lubisz cebulę, jajecznicę możesz zrobić na cebulce (zrumień posiekaną cebulę na oleju, na to wbijaj jajka).

Mniam