Kuchenne Przygody

Jogurtowy przekładaniec z bananami i orzechami na zdrowe śniadanie

Składniki: 

  • 400 g jogurtu naturalnego
  • 6 kruchych ciastek (np. owsianych)
  • 2 banany
  • 4 łyżki zmielonych orzechów ziemnych
  • żurawina do przybrania

Przygotowanie: 

  1. Ciastka pokrusz na małe kawałeczki (możesz to zrobić w malakserze albo rozgniataczem do ziemniaków).
  2. Banany pokrój na plasterki, a później jeszcze raz przesiekaj (zostaw kilka plasterków do przybrania).
  3. W wysokich szklankach wykładaj kolejno: 2 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki bananów, 2 łyżki pokruszonych ciastek, 1-2 łyżki posiekanych orzechów.
  4. Wierzch przekładańca ozdób 1 łyżką jogurtu naturalnego, kilkoma plasterkami banana, orzechami i żurawiną.

Mniam