Kuchenne Przygody

Jogurtowy przekładaniec z czarnymi jagodami, winogronami i ciastkami owsianymi

Składniki: 

  • 1 duży gęsty jogurt naturalny
  • 1/2 opakowania ciasteczek owsianych
  • 200 g czarnych jagód
  • 100 g ciemnych winogron

Przygotowanie: 

  1. Ciastka pokrusz na małe kawałeczki (możesz to zrobić w malakserze albo rozgniataczem do ziemniaków).
  2. Jagody i winogrona umyj i osusz.
  3. Winogrona pokrój na ósemki.
  4. W wysokich szklankach wykładaj kolejno: 2 łyżki ciastek, 2 łyżki jagód, 2 łyżki jogurtu naturalnego. Powtórz trzy razy. W drugiej warstwie jagody zastąp winogronami.
  5. Wierzch przekładańca ozdób jagodami i odrobiną ciastek.

Mniam