Kanapka z pastą z białej fasoli i mozzarellą

Składniki: 
  • 1 puszka białej fasoli w zalewie naturalnej
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • kilka kromek ulubionego chleba
  • 1 kulka mozzarelli w zalewie
  • kilka plasterków szybki parmeńskiej
Przygotowanie: 
  1. Fasolę odcedź i opłucz, przełóż do miski. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę i sok z cytryny. Widelcem rozgniataj fasolę, aż otrzymasz pastę. Dopraw solą i pieprzem.
  2. Chleb opiecz z obu stron na suchej patelni albo w tosterze.
  3. Na każdą kromkę nakładaj pastę, na pastę plasterek szynki i plasterek mozzarelli.
Wskazówki: 
  • Pastę możesz też rozdrobnić używając blendera.

Przepis bierze udział w akcji:

(Nie) nudna kanapka

Żródło przepisu: 

Palce lizać, nr 19 (23)

up
131 users have voted.
Rodzaj dania: 
Sposób przyrządzania: 
Czas przygotowania: