Kuchenne Przygody

Kanapkowa pasta z wędzonego łososia

Składniki: 

  • 100 g) gęstej śmietany 18-22 proc.
  • 1200 g) gęstego jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki tartego chrzanu
  • 150 g wędzonego łososia
  • 2 łyżki pęczka cienkiego szczypiorku
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie: 

  1. W misce wymieszaj śmietanę z jogurtem i chrzanem.
  2. Łososia drobno posiekaj. 
  3. Szczypiorek umyj, osusz i też drobno posiekaj.
  4. Dodaj rybę i szczypiorek do miski, połącz składniki.
  5. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Wskazówki: 

  • Podawaj do tostów, krakersów, pumpernikla lub gorących kawałków tortilli.

Żródło przepisu: 

Mniam