Składniki:
- 1 szklanka zwykłych płatków owsianych
- 1,5 szklanki mleka sojowego albo migdałowego
- 1 szklanka starkowanej na drobnych (ale nie najmniejszych) oczkach marchewki
- 2 łyżki syropu klonowego
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- szczypta soli
- 2 łyżki rodzynków
- 2 łyżki orzechów włoskich
Przygotowanie:
- Do niedużego garnuszka wsyp płatki owsiane, sól, cukier waniliowy, zalej mlekiem, dodaj syrop klonowy i marchewkę. Wymieszaj.
- Gotuj, często mieszając, na niedużym ogdniu przez ok. 25 minut (aż większość płynów zostanie wchłonięta przez płatki).
- W międzyczasie posiekaj orzechy włoskie i delikatnie upraż na suchej patelni.
- Rodzynki również delikatnie przesiekaj.
- Po ugotowaniu owsianki, dodaj orzechy włoskie, wymieszaj. Przed podaniem posyp rodzynkami.
Wskazówki:
- Jeśli lubisz, możesz dodać cynamon.
Żródło przepisu:
0
Skomentuj