Składniki:
- 1,5 szklanki orzechów ziemnych (najlepiej niesolonych)
- 1,5 gorzkiej czekolady połamanej na kawałki
- 0,5 szklanki wiórków kokosowych
- 2-3 łyżki wody
- szczypta soli
Przygotowanie:
- Do blendera wrzuć czekoladę i miksując rozdrobnij na małe kawałeczki.
- Dodaj orzechy ziemne, wiórki kokosowe i sól i ponownie zmiksuj.
- Dodawaj po łyżce wody, miksuj aż masa zacznie się zlepiać.
- Z tak przygotowanej masy zrób kulki (mniej więcej 1 łyżka masy na 1 kulkę).
- Przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce.
Wskazówki:
- Kulki są dość suche - spokojnie możesz dodać 1 łyżkę masła orzechowego albo oleju kokosowego.
Żródło przepisu:
mywholefoodlife.com
0
Skomentuj