Kuchenne Przygody

Kulki orzechowo-kokosowe z gorzką czekoladą

Składniki: 

  • 1,5 szklanki orzechów ziemnych (najlepiej niesolonych)
  • 1,5 gorzkiej czekolady połamanej na kawałki
  • 0,5 szklanki wiórków kokosowych
  • 2-3 łyżki wody
  • szczypta soli

Przygotowanie: 

  1. Do blendera wrzuć czekoladę i miksując rozdrobnij na małe kawałeczki. 
  2. Dodaj orzechy ziemne, wiórki kokosowe i sól i ponownie zmiksuj.
  3. Dodawaj po łyżce wody, miksuj aż masa zacznie się zlepiać.
  4. Z tak przygotowanej masy zrób kulki (mniej więcej 1 łyżka masy na 1 kulkę).
  5. Przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce.

Wskazówki: 

  • Kulki są dość suche – spokojnie możesz dodać 1 łyżkę masła orzechowego albo oleju kokosowego.

Żródło przepisu: 

Mniam