- 0 Polubienia
- 0 / 5
- Kuchnia: polska
- 36 wyświetleń
Pierwszy raz tak bardzo zawiodłam się na przepisie z Gazety wyborczej (a dokładnie z serwisu Palce lizać). „Kurczak w sosie oliwkowo-cytrynowym z sałatką z kuskus z cynamonem i kminem rzymskim” miał być dobrym pomysłem na lekki wiosenny obiad… Ale po dodaniu (zgodnie z przepisem) cytryn i pozostałych składników, sos okazał się tak kwaśny, że po prostu nie dało się go zjeść… Musiałam rozrzedzać, przyprawiać, rozrzedzać, zagęszczać… i generalnie nagłowić, co z tym fantem zrobić. Myślę, że ostateczny rezultat jest zadowalający, ale nauczka na przyszłość jest jasna: NIGDY, ale to NIGDY nie dodawać tylu cytryn do jednego dania. A do Gazety wyborczej powinnam złożyć oficjalne zażalenie.