Składniki:
- 30 dag papryki
- 30 dag kiełbasy
- 30 dag cebuli
- 30 dag pomidorów
- 30 dag cukinii
- olej
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Paprykę pokrój w cienkie plastry.
- Pomidory sparz, zdejmij skórkę, miąższ pokrój w cząstki lub półplastry.
- Cebulę posiekaj.
- Kiełbasę – pokrój w półplasterki.
- Rozgrzej olej, zeszklij cebulę, dodaj kiełbasę – smaż aż do lekkiego zarumienienia.
- Wrzuć paprykę, pomidory i cukinię. Przykryj. Dusić na małym ogniu 20-30 minut.
- Dopraw do smaku.
Wskazówki:
- Zamiast surowych pomidorów, możesz użyć pomidorów z puszki.
- Większość składników (oprócz kiełbasy) możesz posiekać malakserem (cebula - pojemnik siekający, papryka, cukinia - tarka a la plasterki).
Żródło przepisu:
Własny
0
Skomentuj
Wpisy blogowe z tym przepisem:
Leczo z chrupiącą bułeczką...
Było ciężko, ale zebraliśmy się w sobie i ugotowaliśmy wczoraj leczo. Malakser jest istnym zbawieniem przy tego typu potrawach - kroi i sieka w mgnieniu oka. Wyszło pyszne :)
Dobre leczo
Kolejny pomysł na obiad jednogarnkowy. Jeden wieczór szatkowania, krojenia, smażenia... i mamy gotowy obiad na dwa dni :) Prosty, pyszny, klasyczny. Polecamy!