Składniki:
- 2 garście świeżego szpinaku
- 1 ser camembert
- 2 łyżki fety
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- 1/2 łyżeczki czosnku w proszku
- 2 łyżki migdałów w płatkach
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Szpinak umyj i odwiruj. Przełóż na talerze.
- Płatki migdałowe upraż na suchej patelni.
- Przygotuj sos: jogurt wymieszaj z majonezem, czosnkiem, szczyptą soli i odrobiną pieprzu.
- Camembert pokrój w cienkie słupki.
- Szpinak polej sosem, wyłóż camembert, posyp pokruszoną fetą i migdałami.
Wskazówki:
- Z podanych składników zrobisz dwie porcje sałatki w sam raz na lekką przekąskę dla dwóch osób.
Żródło przepisu:
Własny
0
Skomentuj