Lekka zupa krem z marchwi

Składniki: 
  • 4-5 marchewek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • kawałek świeżego imbiru
  • kurkuma
  • sos sojowy
  • masło 
  • sok z cytryny
Przygotowanie: 
  1. Pokrojoną cebulę podduś na maśle, dodaj rozgnieciony czosnek i imbir, pokrojone marchewki.
  2. Całość zalej wodą i gotuj do miękkości.
  3. Zupę zmiksuj na gładką masę. Jeśli zupa będzie za gęsta, dodaj trochę przegotowanej wody.
  4. Dopraw kurkumą, sosem sojowym i sokiem z cytryny.
  5. Podawaj z grzankami i prażonymi płatkami migdałowymi.
Wskazówki: 

Brak.

Żródło przepisu: 
up
120 users have voted.
Rodzaj dania: 
Sposób przyrządzania: 
Czas przygotowania: