Składniki:
- 40-50 dag fileta łososia
- 2 łyżki miodu
- 3-4 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka białego octu winnego
- 1 łyżka świeżego tymianku
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Piekarnik rozgrzej do 190 stopni C.
- Łososia umyj i osusz (w razie potrzeby zerwij skórę). Pokrój na 2-3 mniejsze kawałki.
- Czosnek i tymianek drobno posiekaj. Wymieszaj z miodem, oliwą i octem. Przypraw solą i pieprzem.
- Każdy kawałek łososia zanurz w marynacie i przełóż na arkusz folii aluminiowej. Szczelnie zawiń.
- Piecz przez ok. 15-20 minut.
Wskazówki:
- Jako dodatek do Łososia z miodową nutą polecam ugotowaną na parze żółtą fasolkę szparagową. Całość posyp uprażonymi płatkami migdałów.
Żródło przepisu:
damndelicious.net
0
Skomentuj