Makaron tagliatelle z łososiem i szpinakiem

Składniki: 
  • 400 g makaronu tagliatelle lub spaghetti
  • 500 g świeżego szpinaku
  • 180 g sera z niebieską pleśnią
  • 180 g wędzonego łososia
  • 350 ml śmietany kremówki
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • szczypta gałki muszkatołowej
Przygotowanie: 
  1. Szpinak umyj i osusz, a następnie podduś na rozgrzanym oleju.
  2. Dodaj gałkę muszkatołową oraz sól i pieprz do smaku.
  3. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź.
  4. Ser pokrusz na mniejsze kawałki i rozpuść w małym garnku, stale mieszając. Do rozpuszczonego sera dodaj kremówkę i podgrzej, ale nie doprowadzaj do wrzenia.
  5. Łososia pokrój w cienkie paski.
  6. Sos wymieszaj ze szpinakiem , a następnie łączymy z makaronem.
Żródło przepisu: 

kuchnialidla.pl

up
287 users have voted.