Składniki:
- 400 g makaronu tagliatelle lub spaghetti
- 500 g świeżego szpinaku
- 180 g sera z niebieską pleśnią
- 180 g wędzonego łososia
- 350 ml śmietany kremówki
- olej
- sól
- pieprz
- szczypta gałki muszkatołowej
Przygotowanie:
- Szpinak umyj i osusz, a następnie podduś na rozgrzanym oleju.
- Dodaj gałkę muszkatołową oraz sól i pieprz do smaku.
- Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź.
- Ser pokrusz na mniejsze kawałki i rozpuść w małym garnku, stale mieszając. Do rozpuszczonego sera dodaj kremówkę i podgrzej, ale nie doprowadzaj do wrzenia.
- Łososia pokrój w cienkie paski.
- Sos wymieszaj ze szpinakiem , a następnie łączymy z makaronem.
Żródło przepisu:
kuchnialidla.pl
0
Skomentuj