Makaronowy omlet serowy

Składniki: 
  • ok. 250 g ugotowanego makaronu
  • 6 jajek
  • 20 dag startego żółtego sera
  • garść świeżego szpinaku
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka masła
  • szczypiorek
Przygotowanie: 
  1. Cebulę posiekaj drobno i zeszklij na łyżce masła.
  2. Szpinak umyj i delikatnie rozdrobnij. Wrzuć do cebuli. Smaż aż szpinak będzie miękki (parę minut).
  3. Wrzuć na patelnię makaron i smaż kolejnych parę minut. Od czasu do czasu mieszaj.
  4. W tym czasie roztrzep jajka, przypraw solą i pieprzem. Dodaj ser i dokładnie wymieszaj.
  5. Makaron podziel na dwie patelnie, do każdej z nich wlej połowę masy jajecznej. Rozprowadź po całej powierzchni i smaż na małym ogniu, aż spód omleta będzie zrumieniony.
  6. Przewróć na drugą stronę i podsmaż jeszcze chwilę.
  7. Gotowego omleta podziel na trójkątne kawałki (jeden omlet = 6 kawałków).
  8. Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem.
Wskazówki: 
  • Jeśli nie masz szpinaku - możesz go spokojnie pominąć. Dalej będzie smacznie :)
Żródło przepisu: 

Własny

up
264 users have voted.
Rodzaj dania: 
Sposób przyrządzania: 
Czas przygotowania: