Składniki:
- ok. 250 g ugotowanego makaronu
- 6 jajek
- 20 dag startego żółtego sera
- garść świeżego szpinaku
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- 1 łyżka masła
- szczypiorek
Przygotowanie:
- Cebulę posiekaj drobno i zeszklij na łyżce masła.
- Szpinak umyj i delikatnie rozdrobnij. Wrzuć do cebuli. Smaż aż szpinak będzie miękki (parę minut).
- Wrzuć na patelnię makaron i smaż kolejnych parę minut. Od czasu do czasu mieszaj.
- W tym czasie roztrzep jajka, przypraw solą i pieprzem. Dodaj ser i dokładnie wymieszaj.
- Makaron podziel na dwie patelnie, do każdej z nich wlej połowę masy jajecznej. Rozprowadź po całej powierzchni i smaż na małym ogniu, aż spód omleta będzie zrumieniony.
- Przewróć na drugą stronę i podsmaż jeszcze chwilę.
- Gotowego omleta podziel na trójkątne kawałki (jeden omlet = 6 kawałków).
- Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem.
Wskazówki:
- Jeśli nie masz szpinaku - możesz go spokojnie pominąć. Dalej będzie smacznie :)
Żródło przepisu:
Własny
0
Skomentuj