Składniki:
- 1 szklanka masła migdałowego albo orzechowego
- 1,5 szklanki obranej i starkowanej na drobnych oczkach cukinii (mniej więcej 1 duża cukinia)
- 1/3 szklanki syropu klonowego
- 1/3 szklanki kakao (najlepiej ciemnego)
- 1 jajko
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 1 łyżeczka sody
- 2 gorzkie czekolady
- szczypta soli
Przygotowanie:
- Czekoladę posiekaj na drobne kawałeczki.
- Wszystkie składniki włóż do dużej miski i dokładnie wymieszaj.
- Gotową masę przełóż do prostokątnej formy (wyłożonej papierem do pieczenia, jeśli używasz formy silikonowej - nie potrzeba żadnych dodatkowych przygotowań).
- Piecz w piekarniku nagrzanym do ok. 175 stopni przez 30 minut.
Wskazówki:
Żródło przepisu:
thehealthyfamilyandhome.com
0
Skomentuj