Omlet biszkoptowy z serkiem wiejskim

Składniki: 
  • 6 jajek
  • 2-3 łyżki mąki
  • 1/3 słoika suszonych pomidorów pokrojonych w cienkie plasterki
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka w proszku
  • masło
  • serek wiejski
  • szczypiorek
Przygotowanie: 
  1. Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywną pianę. Żółtka roztrzep z solą, pieprzem i ostrą papryką. Wymieszaj ze sobą obie masy, mąkę i suszone pomidory.
  2. Na patelni rozgrzej masło, wlej połowę masy jajecznej i smaż do momentu zarumienienia. Przewróć na drugą stronę i usmaż na złoty kolor.
  3. Tak samo usmaż drugiego omleta.
  4. W tym czasie posiekaj szczypiorek, dodaj go do serka wiejskiego, przypraw solą i pieprzem.
  5. Omlety podawaj z serkiem.
Wskazówki: 

Omlet biszkoptowy jest dość suchy, jeśli wolisz bardziej wilgotne omlety, skorzystaj raczej z tego przepisu: http://kuchenneprzygody.pl/przepis/omlet-ziolowo-pomidorowy

Żródło przepisu: 

Własny

up
164 users have voted.
Rodzaj dania: 
Sposób przyrządzania: 
Czas przygotowania: