- 0 Polubienia
- 0 / 5
Składniki:
- 4 jajka
- 3 łyżki śmietany
- 2 pomidory
- 1 mała cebula
- garść świeżego rozmarynu
- parmezan
- sól
- pieprz
- oliwa
Przygotowanie:
- Roztrzep jajka ze śmietaną, dodaj przyprawy, parmezan i rozmaryn.
- Posiekaj cebulę, zeszklij na oliwie na jasnozłoty kolor.
- Sparz i obierz pomidory, pokrój je na plastry i usmaż na patelni grillowej.
- Na patelnię z cebulą wlej masę jajeczną, na wierzchu ułóż pomidory.
- Smaż aż omlet będzie ścięty od spodu.
- Potem odwróć go i dosmaż z drugiej strony.
- Zdejmij z patelni.
Wskazówki:
- Zamiast świeżego rozmarynu, możesz użyć suszonego.
- Po obróceniu omleta na drugą stronę, możesz posypać go z wierzchu serem (żółtym albo mozarellą). Przykryj pokrywką, żeby się roztopił. Pycha 🙂
Żródło przepisu:
Nowa Kuchnia Polska – Gazeta Wyborcza
Mniam