Orzeźwiający poncz z zielonej herbaty

Składniki: 
  • 6 torebek zielonej herbaty
  • 2,5 szklanki owoców (np. truskawek, brzoskwiń, mango, gruszek, winogron, pomarańczy)
  • 2 szklanki (475 ml) soku z winogron
Przygotowanie: 
  1. W garnku zagotuj 475 ml wody. Zdejmij z ognia, przestudź przez kilka minut.
  2. Do garnka z gorącą wodą włóż torebki herbaty. Zaparzaj przez ok. 2 minuty.
  3. Po tym czasie wyjmij torebki herbaty i dodaj 2 szklanki (475 ml) wody.
  4. Przestudź napój do temperatury pokojowej.
  5. Owoce umyj i pokrój w kostkę albo w plasterki.
  6. Do herbaty dodaj sok z winogron i owoce.
  7. Przykryj i odstaw do lodówki. Schładzaj conajmniej 1 godzinę.
  8. Podawaj z lodem.
Wskazówki: 
  • Dla urozmaicenia smaku napoju, możesz użyć aromatyzowanej zielonej herbaty.
Żródło przepisu: 

Clean Eating for Busy Families, Michelle Dudash, s. 166

up
128 users have voted.
Rodzaj dania: 
Sposób przyrządzania: 
Czas przygotowania: