Kuchenne Przygody

Owocowa sałatka z quinoą

Składniki: 

  • 1/2 szklanki czarnych jagód
  • 1/2 szklanki mango
  • 1/2 szklanki świeżego ananasa
  • 1/2 szklanki nieugotowanej quinoi
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka syropu klonowego albo miodu
  • 2 szczypty świeżej mięty

Przygotowanie: 

  1. Ugotuj quinoę zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Po ugotowaniu przestudź.
  2. W międzyczasie obierz mango i ananasa i pokrój w kostkę.
  3. W misce wymieszaj quinoę, owoce i miętę. Dodaj sok z cytryny i syrop klonowy (albo miód).
  4. Schładzaj w lodówce przez ok. 2 godziny przed podaniem.

Wskazówki: 

  • Jeśli nie masz pod ręką świeżego mango, możesz je zastąpić mango z puszki.

Żródło przepisu: 

Mniam