- 0 Polubienia
- 0 / 5
Składniki:
- 1/2 szklanki czarnych jagód
- 1/2 szklanki mango
- 1/2 szklanki świeżego ananasa
- 1/2 szklanki nieugotowanej quinoi
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka syropu klonowego albo miodu
- 2 szczypty świeżej mięty
Przygotowanie:
- Ugotuj quinoę zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Po ugotowaniu przestudź.
- W międzyczasie obierz mango i ananasa i pokrój w kostkę.
- W misce wymieszaj quinoę, owoce i miętę. Dodaj sok z cytryny i syrop klonowy (albo miód).
- Schładzaj w lodówce przez ok. 2 godziny przed podaniem.
Wskazówki:
- Jeśli nie masz pod ręką świeżego mango, możesz je zastąpić mango z puszki.
Żródło przepisu:
Mniam