Składniki:
- 2 szklanki płatków owsianych
- ¼ szklanki otrębów
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka pokrojonego ananasa
- 1 szklanka startej marchewki
- ¼ szklanki posiekanych orzechów włoskich
- 1 1/2 łyżeczki cynamonu
- ½ łyżeczki soli
- 1 ½ szklanki mleka sojowego albo migdałowego
- 1 dojrzały banan, rozgnieciony
- 1 łyżeczka ekstraktu wanilii
- 2 łyżki masła, rozpuszczonego
- 1 jajko
- ¼ szklanki syropu klonowego
Przygotowanie:
- Piekarnik rozgrzej do 175 stopni C.
- W dużej misce wymieszaj płatki owsiane, otręby, proszek do pieczenia, ananasy, marchewkę, orzechy włoskie, cynamon i sól.
- W drugiej misce wymieszaj mleko, banana, ekstrakt waniliowy, masło, jajko i syrop klonowy.
- Płynne składniki wlej do miski z suchymi.
- Przełóż do prostokątnej foremki (najlepiej silikonowej).
- Piecz przez ok. 35-40 minut.
- Przestudź przed podaniem.
Wskazówki:
- Owsiankę możesz upiec wieczorem, a rano tylko odgrzać :)
Żródło przepisu:
fooddonelight.com
0
Skomentuj