- 0 Polubienia
- 0 / 5
-
Przygotowanieok. 60 min
-
Gotowanie1-2 min
-
Porcje2
Pomysł na słodki obiad
Pierogi leniwe zazwyczaj posypywaliśmy cukrem i już 🙂 Po dzisiejszym eksperymencie truskawkowym, chyba zmienimy przyzwyczajenia. Bardzo udane połączenie. Polecam! 🙂
Składniki
Wskazówki
Pierogi przygotuj według przepisu na Leniwe pierogi - klasyka polskiej kuchni. Pamiętaj tylko o dodaniu 2 łyżeczek cukru waniliowego do ciasta.
Truskawki rozmroź i zblenduj na gładką masę. Doprowadź do delikatnego wrzenia, zdejmij z ognia po ok. 5 minutach. Przestudź. W razie potrzeby dodaj miód (ja dodałam ok. 1,5 łyżki).
Pierogi podsmaż lub podgrzej w inny dowolny sposób, polej sosem truskawkowym i podawaj.
Może Ci także zasmakować
Pierogi leniwe z sosem truskawkowym
Składniki
Follow The Directions
Pierogi przygotuj według przepisu na Leniwe pierogi - klasyka polskiej kuchni. Pamiętaj tylko o dodaniu 2 łyżeczek cukru waniliowego do ciasta.
Truskawki rozmroź i zblenduj na gładką masę. Doprowadź do delikatnego wrzenia, zdejmij z ognia po ok. 5 minutach. Przestudź. W razie potrzeby dodaj miód (ja dodałam ok. 1,5 łyżki).
Pierogi podsmaż lub podgrzej w inny dowolny sposób, polej sosem truskawkowym i podawaj.
Leave a Review
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.