Pierogi leniwe z sosem truskawkowym

Składniki: 
  • 0,5 kg białego sera
  • 3 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • sól
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 opakowanie mrożonych truskawek (lub ok. 0,5 kg świeżych)
  • miód
Przygotowanie: 
  1. Pierogi przygotuj według przepisu na Leniwe pierogi - klasyka polskiej kuchni. Pamiętaj tylko o dodaniu 2 łyżeczek cukru waniliowego do ciasta.
  2. Truskawki rozmroź i zblenduj na gładką masę. Doprowadź do delikatnego wrzenia, zdejmij z ognia po ok. 5 minutach. Przestudź. W razie potrzeby dodaj miód (ja dodałam ok. 1,5 łyżki).
  3. Pierogi podsmaż lub podgrzej w inny dowolny sposób, polej sosem truskawkowym i podawaj.
Wskazówki: 
Żródło przepisu: 

Własny

up
110 users have voted.
Rodzaj dania: 
Sposób przyrządzania: 
Czas przygotowania: