Składniki:
- 0,5 kg białego sera
- 3 jajka
- 1 szklanka mąki
- sól
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 1 opakowanie mrożonych truskawek (lub ok. 0,5 kg świeżych)
- miód
Przygotowanie:
- Pierogi przygotuj według przepisu na Leniwe pierogi - klasyka polskiej kuchni. Pamiętaj tylko o dodaniu 2 łyżeczek cukru waniliowego do ciasta.
- Truskawki rozmroź i zblenduj na gładką masę. Doprowadź do delikatnego wrzenia, zdejmij z ognia po ok. 5 minutach. Przestudź. W razie potrzeby dodaj miód (ja dodałam ok. 1,5 łyżki).
- Pierogi podsmaż lub podgrzej w inny dowolny sposób, polej sosem truskawkowym i podawaj.
Wskazówki:
Żródło przepisu:
Własny
0
Skomentuj