Kuchenne Przygody

Pierś kurczaka nadziewana mozarellą

Składniki: 

  • 50 dag filetów z kurczaka
  • 15 dag mozzarelli
  • 2-3 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • tymianek
  • bazylia

Przygotowanie: 

  1. Pierś z kurczaka umyj, wysusz.
  2. Olej wymieszaj z przyprawami i przeciśniętym czosnkiem. Taką marynatą posmaruj dokładnie mięso i odstaw na godzinę w chłodne miejsce. 
  3. Po tym czasie natnij pierś w taki sposób, żeby powstała kieszonka. Do kieszonki włóż plastry mozzarelli.
  4. Zepnij całość wykałaczkami.
  5. Smaż na patelni grillowej z obu stron przez kilkanaście minut.
  6. Podawaj z ulubionymi sałatkami.

Wskazówki: 

Jeśli nie masz patelni grillowej, możesz usmażyć filety na zwykłej patelni.

Mniam

W najbliższym czasie na naszym blogu będą pojawiać się głównie propozycje szybkich obiadów. Ale uwaga: szybki obiad wcale nie musi być gorszy od tego, nad którym spędzamy kilka godzin w kuchni. Szybkie też może być smaczne. Na poparcie tej tezy przedstawiamy dzisiejszy obiad: Pierś kurczaka nadziewana mozarellą. Wysiłek przy przygotowaniu praktycznie żaden, za to efekt bardzo pozytywny.