Kuchenne Przygody

Placuszki dyniowe z cukinią

Składniki:

  • 2 szklanki startej na tarce dyni
  • 1 szklanka startej na tarce cukinii
  • 1 mała cebulka
  • 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 małe jajko
  • sól
  • pieprz
  • 1/3 łyżeczki mielonego imbiru
  • 1/3 łyżeczki kurkumy
  • 1/3 łyżeczki słodkiej papryki
  • kawałeczek posiekanej ostrej papryczki lub szczypta chili w proszku

Przygotowanie:

  1. Starkowane warzywa odciśnij z nadmiaru wody i przełóż do dużej miski.
  2. Cebulę drobno posiekaj i dodaj do warzyw.
  3. Dodaj mąkę ziemniaczaną, jajko, przyprawy i dokładnie wymieszaj.
  4. Placuszki smaż z obu stron na rozgrzanym oleju.
  5. Przed podaniem możesz posypać posiekanym szczypiorkiem.

Wskazówki:

  • Możesz podawać z jogurtem, śmietaną albo sosem grzybowym.

Przepis bierze udział w akcji:

Żródło przepisu:

Mniam

Składniki

    Może Ci także zasmakować