Kuchenne Przygody

Prawdopodobnie najprostsze na świecie czekoladowe muffinki (bez mąki)

Składniki: 

  • 1 szklanka masła orzechowego
  • 2 bardzo dojrzałe banany
  • 1/3 szklanki dobrego kakao
  • 1/4 szklanki syropu klonowego

Przygotowanie: 

  1. Wszystkie składniki umieść w malakserze i miksuj aż do uzyskania dość jednolitej masy (UWAGA: masa jest dość gęsta).
  2. Masę nakładaj do foremek na muffinki (jeśli zbyt klei się do łyżki, możesz łyżkę moczyć w wodzie).
  3. Piecz przez ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni C.
  4. Po upieczeniu wyjmij muffinki z piekarnika i ostudź.

Wskazówki: 

  • Babeczki przechowuj w lodówce.
  • Masę możesz wymieszać także bez malaksera – banany rozgnieć widelcem i wymieszaj łyżką z pozostałymi składnikami.

Żródło przepisu: 

Mniam