Składniki:
- 40 dag filetów z pstrąga ze skórą
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
- ok. 1/3 szklanki mielonych migdałów
- 3 łyżki tartego sera Dziugas
- 1/2 łyżeczki suszonego czosnku
Przygotowanie:
- Piekarnik rozgrzej do ok. 175 stopni.
- Filety umyj, osusz, usuń większe ości i pokrój na mniejsze kawałki.
- Filety z obu stron oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny.
- Migdały wymieszaj z serem i czosnkiem.
- Każdy kawałek pstrąga obtaczaj dokładnie w panierce (dociskaj ręką).
- Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia albo na silikonowej podkładce do pieczenia.
- Piecz przez ok. 20 minut.
- 5 minut przed końcem pieczenia zwiększ temperaturę do 200 stopni.
Wskazówki:
- Przed podaniem możesz posypać uprażonymi płatkami migdałowymi.
Żródło przepisu:
Własny
0
Skomentuj