Kuchenne Przygody

Puszyste i wilgotne babeczki jogurtowe z jagodami

przepis na babeczki jogurtowe z jagodami
  • Przygotowanie
    30-60 min
  • Gotowanie
    25 min
  • Porcje
    4

Po dość długiej przerwie wracam z przepisem, którym MUSIAŁAM się z Wami podzielić 🙂 Jest słodko i pysznie 🙂 Jeśli tylko macie dostęp do świeżych jagód, koniecznie wypróbujcie przepis na Jogurtowe babeczki z jagodami. Mniam! 🙂

Składniki

    Wskazówki

    Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do mieszania nie używaj miksera. Mieszaj tylko do połączenia składników.

    Krok 1

    W dużej misce wymieszaj trzepaczką olej, cukier, jajko i sok z cytryny.

    Krok 2

    Dodaj jogurt i wymieszaj.

    Krok 3

    Dodaj przesianą mąkę z sodą i wymieszaj (ciasto powinno wyjść dość gęste).

    Krok 4

    Dodaj jagody i delikatnie przemieszaj.

    Krok 5

    Foremki do babeczek wyłóż papilotkami i nałóż do nich porcje ciasta (do ok. 2/3 objętości).

    Krok 6

    Piecz przez ok. 25 minut w temp. 185 stopni C (do tzw. suchego patyczka).

    Krok 7

    Po wyjęciu z piekarnika przestudź na kratce.

    Może Ci także zasmakować

    Leave a Review