Składniki:
- 2 garście posiekanego jarmużu
- 3 nieduże banany
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka mielonego siemienia lnianego
- szczypta soli
- mleko sojowe do smaku
Przygotowanie:
- Jarmuż zblenduj na kremową masę. Żeby ułatwić sobie to zadanie, dodawaj po trochę mleka sojowego.
- Kiedy masz już rozdrobniony jarmuż, dodaj banany, jogurt naturalny, miód, siemię lniane, sól i ponownie wszystko razem zmiksuj.
- Dodaj tyle mleka sojowego, żeby powstała odpowiednia dla Ciebie konsystencja.
Wskazówki:
- Mleko sojowe możesz zastąpić dowolnym innym mlekiem roślinnym
- Dla zaostrzenia smaku, możesz dodać odrobinę soku z cytryny
Żródło przepisu:
Własny
0
Skomentuj