Kuchenne Przygody

Pyszny i zdrowy koktajl z jarmużu i bananów

Składniki: 

  • 2 garście posiekanego jarmużu
  • 3 nieduże banany
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka mielonego siemienia lnianego
  • szczypta soli
  • mleko sojowe do smaku

Przygotowanie: 

  1. Jarmuż zblenduj na kremową masę. Żeby ułatwić sobie to zadanie, dodawaj po trochę mleka sojowego.
  2. Kiedy masz już rozdrobniony jarmuż, dodaj banany, jogurt naturalny, miód, siemię lniane, sól i ponownie wszystko razem zmiksuj.
  3. Dodaj tyle mleka sojowego, żeby powstała odpowiednia dla Ciebie konsystencja.

Wskazówki: 

  • Mleko sojowe możesz zastąpić dowolnym innym mlekiem roślinnym
  • Dla zaostrzenia smaku, możesz dodać odrobinę soku z cytryny

Mniam