Roladki drobiowe z nadzieniem pieczarkowo-serowym

Składniki: 
  • 2 piersi kurczaka
  • 7-8 pieczarek
  • 1-2 cebule
  • kilka plasterków żółtego sera
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie: 
  1. Pieczarki i cebulę obierz i drobno posiekaj (najlepiej w malakserze). Usmaż na rozgrzanej oliwie. Przypraw solą i pieprzem.
  2. Piersi kurczaka umyj, osusz, ewentualnie usuń żyłki i błony. Rozbij tłuczkiem na dość cienkie kotlety.
  3. Kotlety oprósz solą. Na każdy z nich wyłóż kilka plastrów żółtego sera i pół masy pieczarkowo-cebulowej. Zwiń w rulon i zepnij wykałaczkami.
  4. Roladki podsmaż z każdej strony na rozgrzanej oliwie. Przełóż do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 15-20 minut.
  5. Podawaj np. z podsmażonym kalafiorem (surowy kalafior starkuj na tarce o grubych oczkach, smaż do miękkości na oliwie, przypraw solą i czosnkiem).
Wskazówki: 
  • Nadzienie pieczarkowo-cebulowe powinno być dość pikantne.
up
195 users have voted.
Rodzaj dania: 
Sposób przyrządzania: 
Czas przygotowania: 

Wpisy blogowe z tym przepisem:

Opróżniania lodówki ciąg dalszy

Dzisiaj pozbywaliśmy się pieczarek :) Przepis na roladki z nadzieniem pieczarkowo-serowym powstał w celu realizacji właśnie tej misji. Misja zakończyła się sukcesem :) Wyszło smaczne i już nie mamy pieczarek w lodówce ;)