Roladki z grillowanej cukinii i sera

Składniki: 
  • 2 cukinie
  • 1 opakowanie twarożku koziego
  • 1 nieduży słoik marynowanej papryki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
Przygotowanie: 
  1. Cukinię umyj i pokrój w cienkie plasterki (albo nożem albo szatkownicą).
  2. Każdy plasterek przypraw solą i pieprzem.
  3. Smaż z obu strna na rozgrzanej patelni grillowej skropionej olejem.
  4. Plasterki cukinii odsącz na papierowym ręczniku.
  5. Paprykę pokrój w drobną kostkę. Odciśnij nadmiar wody papierowym ręcznikiem.
  6. Każdy plasterek posmaruj serkiem, posyp papryką i zwiń w rulonik.
Wskazówki: 
  • Smakują dobrze zarówno na zimno, jak i na ciepło (bezpośrednio po przyrządzeniu).
Żródło przepisu: 

menumusings.blogspot.com

up
144 users have voted.
Rodzaj dania: 
Sposób przyrządzania: 
Czas przygotowania: