Kuchenne Przygody

Roladki z grillowanej cukinii i sera

Składniki: 

  • 2 cukinie
  • 1 opakowanie twarożku koziego
  • 1 nieduży słoik marynowanej papryki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie: 

  1. Cukinię umyj i pokrój w cienkie plasterki (albo nożem albo szatkownicą).
  2. Każdy plasterek przypraw solą i pieprzem.
  3. Smaż z obu strna na rozgrzanej patelni grillowej skropionej olejem.
  4. Plasterki cukinii odsącz na papierowym ręczniku.
  5. Paprykę pokrój w drobną kostkę. Odciśnij nadmiar wody papierowym ręcznikiem.
  6. Każdy plasterek posmaruj serkiem, posyp papryką i zwiń w rulonik.

Wskazówki: 

  • Smakują dobrze zarówno na zimno, jak i na ciepło (bezpośrednio po przyrządzeniu).

Żródło przepisu: 

Mniam