Kuchenne Przygody

Sałatka à la półmisek kontynentalny

Składniki: 

  • 4 garści roszponki
  • 100 g plasterków pieczonej szynki
  • 100 g wędzonego łososia
  • 2 ugotowane jajka
  • 1 opakowanie serka wiejskiego
  • 300 g słodkiego melona pokrojonego w kostkę
  • 100 g czerwonych winogron
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Przygotowanie: 

  1. Roszponkę wyłóż na talerze. Przypraw delikatnie solą i polej odrobiną oliwy.
  2. Łososia podziel na mniejsze kawałki.
  3. Winogrona przekrój na pół.
  4. Jajka pokrój na ćwiartki.
  5. Wyłóż wszystkie składniki na talerze z roszponką.

Wskazówki: 

  • Jeśli wolisz wersję wegetariańską, pomiń szynkę i łososia, a ilość melona zwiększ do 400 g i dodaj trzecie jajko.

Żródło przepisu: 

Get into the habit of breakfast, s. 45

Mniam