Składniki:
- 1 opakowanie makaronu ravioli nadziewanego mięsem
- 1 nieduży brokuł (albo pół opakowania mrożonego)
- 1/3 opakowania sera feta
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 puszka pomidorów krojonych
- olej
- bazylia
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Ravioli ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
- Brokuła umyj, podziel na małe różyczki i ugotuj na parze (ok. 15 minut).
- Cebulę i czosnek drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju.
- Do cebuli i czosnku dodaj pomidory i bazylię. Przypraw solą i pieprzem. Gotuj przez kilka minut (aż sos się zredukuje).
- Do sosu pomidorowego dodaj ugotowany makaron, brokuły i pokruszoną fetę.
- W razie potrzeby dopraw całość solą i pieprzem.
Wskazówki:
Żródło przepisu:
Własny
0
Skomentuj