Składniki:
- 200 g kaszy gryczanej prażonej
- 1 łyżka masła
- woda do gotowania kaszy
- garść posiekanych pistacji
- garść suszonych żurawin
- 15 dag twardego koziego sera
- 2 garści świeżego szpinaku albo mieszanek sałat
- sok z ½ cytryny
- 3 łyżki oleju słonecznikowego
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka miodu
Przygotowanie:
- Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu, dodaj masło, przemieszaj i odstaw na chwilę.
- Pistacje delikatnie przesiekaj.
- Sok z cytryny, olej, sól, pieprz i miód wymieszaj dokładnie. Dopraw do smaku.
- Ser pokrój w kostkę albo zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Na talerz wyłóż porcję kaszy, dodaj sałatę albo szpinak, wymieszaj.
- Posyp pistacjami, serem i żurawiną.
- Polej sosem.
- Od razu podawaj.
Wskazówki:
Żródło przepisu:
alma24.pl
0
Skomentuj