Kuchenne Przygody

Sałatka z makrelą

Składniki: 

  • 2 wędzone makrele
  • pół opakowania kawałków sałaty
  • 30 dag pomidorków koktajlowych
  • 400 g ugotowanej fasolki szparagowej
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie: 

  1. Makrele obierz ze skóry i rozdrobnij starając się przy okazji wyjąć wszystkie ości.
  2. Pomidorki pokrój na ćwiartki.
  3. W dużej misce wymieszaj makrelę, sałatę, fasolkę i pomidorki.
  4. Oliwę, sok z cytryny, pieprz i sól wymieszaj. Powstałym sosem polej sałatkę.

Wskazówki: 

  • Do sosu możesz dolać trochę wody i przyprawić według własnego smaku.

Mniam

Pomysł na sałatkę zaczerpnęliśmy z przepisów Kanału 4 (Channel 4). Jeśli masz ochotę na prosty, zdrowy i smaczny obiad – polecamy Sałatkę z makrelą.