Składniki:
- 2 wędzone makrele
- pół opakowania kawałków sałaty
- 30 dag pomidorków koktajlowych
- 400 g ugotowanej fasolki szparagowej
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Makrele obierz ze skóry i rozdrobnij starając się przy okazji wyjąć wszystkie ości.
- Pomidorki pokrój na ćwiartki.
- W dużej misce wymieszaj makrelę, sałatę, fasolkę i pomidorki.
- Oliwę, sok z cytryny, pieprz i sól wymieszaj. Powstałym sosem polej sałatkę.
Wskazówki:
- Do sosu możesz dolać trochę wody i przyprawić według własnego smaku.
0
Skomentuj
Wpisy blogowe z tym przepisem:
Zielono i zdrowo
Pomysł na sałatkę zaczerpnęliśmy z przepisów Kanału 4 (Channel 4). Jeśli masz ochotę na prosty, zdrowy i smaczny obiad - polecamy Sałatkę z makrelą.