Kuchenne Przygody

Sałatka z makreli z suszoną żurawiną

Składniki: 

  • 1,5-2 wędzone makrele
  • garść suszonej żurawiny
  • 2 kulki mozarelli
  • oliwa z oliwek
  • 10 sztuk pomidorów sherry
  • 1 opakowanie mix sałat
  • kilka czosnkowych paluszków chlebowych
  • 1-2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka płynnego miodu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie: 

  1. Rybę oczyść ze skóry i ości, a następnie pokrój na małe kawałki.
  2. Z octu balsamicznego, miodu, oliwy, soli i pieprzu przygotuj sos.
  3. Ser pokrój w kostkę, pomidorki przekrój na pół, dodaj suszoną żurawinę oraz mix sałat.
  4. Całość zalej przygotowanym wcześniej sosem i delikatnie wymieszaj.
  5. Podawaj z paluszkami chlebowymi.

Żródło przepisu: 

Mniam