Kuchenne Przygody

Sałatka z panierowanym serem camembert

Składniki: 

  • 1 opakowanie miksu sałat albo roszponki
  • 200 g pomidorów koktajlowych
  • 1 czerwona cebula
  • Sos sałatkowy francuski winegret Knorr
  • 2 sery camembert
  • bułka tarta
  • 1 jajko
  • 30 g żurawiny w słoiku
  • oliwa z oliwek
  • olej do smażenia

Przygotowanie: 

  1. Serki camembert podziel na 6 równych części. Panieruj zaczynając od jajka, następnie w bułce tartej. Czynność tę powtórz, aby ser był dokładnie opanierowany. Serki smaż na głębokim tłuszczu, do momentu kiedy będą rumiane, odsącz na ręczniku papierowym.
  2. Pokrój cebulę w cienkie plastry. Porwij sałaty, dodaj cebulę oraz ćwiartki pomidorków koktajlowych.
  3. Sos sałatkowy francuski wymieszaj z wodą i oliwą zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  4. Sałatkę podawaj polaną dresingiem, z żurawiną i ciepłymi serkami. 

Wskazówki: 

Serki smaż krótko na bardzo rozgrzanej patelni (jeśli będziesz smażyć za długo, serki się rozpłyną).

Żródło przepisu: 

Mniam