- 0 Polubienia
- 0 / 5
Składniki:
- kilka garści sałaty (np. roszponki)
- 8-10 truskawek
- ok. 100 g fety
- 1/4 szklanki pistacji, obranych i posiekanych
- 4 duże liście bazylii, drobno posiekane
- sok z cytryny
- oliwa
- sól
Przygotowanie:
- Sałatę umyj, odwiruj i ułóż na talerzach. Skrop oliwą i delikatnie posól.
- Truskawki umyj i pokrój wzdłuż na ćwiartki albo ósemki (w zależności od wielkości truskawek).
- Na sałacie ułóż truskawki, posyp pokruszonym serem feta, bazylią i pistacjami.
- Skrop sokiem z cytryny.
Wskazówki:
- Sałatka smakuje bardzo dobrze też skropiona sosem miodowo-octowym. Wymieszaj 1 łyżeczkę płynnego miodu, 1 łyżeczkę octu balsamicznego, 1 łyżkę oliwy i 1 łyżkę wody.
Żródło przepisu:
Mniam