Składniki:
- 150 g wędzonego łososia
- 5 ziemniaków
- 1 nieduża czerwona cebula
- 1 łyżka musztardy ziarnistej
- 4 gotowane jajka
- 80 g czarnych oliwek
- szczypiorek
- olej
- papryka słodka i ostra w proszku
- suszona pietruszka
- suszona bazylia
- vegeta
- sok z cytryny
- woda
Przygotowanie:
- Ziemniaki obierz i ugotuj.
- Łososia pokrój w cienkie paski, oliwki w plasterki, cebulę i szczypiorek drobno posiekaj.
- Jajka obierz i pokrój w ćwiartki.
- Przestudzone ziemniaki pokrój w kostkę.
- Łososia, oliwki, cebulę, szczypiorek i ziemniaki dokładnie wymieszaj.
- Przygotuj sos: wymieszaj 6 łyżek oleju z 4 łyżkami wody, dodaj kilka kropel soku z cytryny, vegetę, bazylię, pietruszkę i musztardę.
- Do masy łososiowo-ziemniaczanej dodaj sos i jeszcze raz przemieszaj.
- Przed podaniem, na wierzch wyłóż ćwiartki jajek.
Wskazówki:
- Zamiast zaproponowanego sosu, możesz także użyć gotowego sosu Knorr paprykowo-ziołowego.
Żródło przepisu:
Przepisy.pl
0
Skomentuj