- 0 Polubienia
- 0 / 5
Składniki:
- 2 opakowania mini kulek mozarelli w zalewie (razem ok. 250 g)
- ok. 100 ml gorącej wody
- kilka nitek szafranu
- sól
- ok. 200 g mąki
- bułka tarta
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- Odsącz kulki sera z zalewy.
- Szafran zalej gorącą wodą, wymieszaj i ostudź.
- Do wody dodawaj stopniowo mąkę, cały czas mieszając (powstałe ciasto nie może być zbyt rzadkie).
- Mozzarellę obtocz w cieście, następnie w bułce tartej i usmaż na gorącym oleju na złoty kolor.
Wskazówki:
Smażąc ser, cały czas go obracaj – w przeciwnym wypadku, może się zupełnie rozpłynąć.
Żródło przepisu:
Nowa kuchnia polska – spotkania z przyprawami – Szafran
Mniam