Składniki:
- 300 g spaghetti
- 500 g cukinii
- oliwa z oliwek
- 2 ząbki czosnku, pokrojone w cienkie plasterki
- skórka z 1/2 cytryny
- 1 puszka pomidorów
- 140 g sera brie, pokrojonego w kostkę
- 150 g boczku w cienkich plasterkach
Przygotowanie:
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie.
- W tym czasie obierz cukinię, wydrąż ją i pokrój w półplasterki.
- Na rozgrzanej oliwie smaż przez ok. 3-4 minuty cukinię i czosnek.
- Na drugiej patelni smaż partiami boczek - aż będzie złocisty i chrupiący. Po usmażeniu, przełóż na papierowy ręcznik (żeby odsączyć tłuszcz).
- Dodaj skórkę z cytryny, pomidory i gotuj kolejne 2-3 minuty.
- Zdejmij z ognia, dodaj ser i zamieszaj, żeby się trochę roztopił.
- Spaghetti dokładnie odcedź i dodaj do sosu.
- Dobrze wymieszaj, nałóż na talerze i udekoruj boczkiem.
Wskazówki:
Sos możesz przyprawić według własnego uznania: ja polecam bazylię i ostrą paprykę.
Żródło przepisu:
Tanie dania - 101 sprawdzonych przepisów (Good Food Magazine)
0
Skomentuj