- 0 Polubienia
- 0 / 5
- Kuchnia: włoska
- 38 wyświetleń
Składniki:
- makaron spaghetti
- 2 puszki tuńczyka w kawałkach
- 2 średnie cebule
- puszka pomidorów bez skórki
- 2 zabki czosnek
- bazylia
- sól
- pieprz
- papryka słodka (przyprawa)
- papryka ostra (przyprawa)
- bazylia
Przygotowanie:
- Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
- Cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju, dodaj tuńczyka, pomidory i przyprawy.
- Duś ok. 10 minut.
- Na talerz wyłóż makaron, polej sosem.
Wskazówki:
Przy podgrzewaniu, na górę możesz położyć żółty ser i podgrzewać aż się rozpuści.
Mniam
Spaghetti nie musi być z mięsem. Dzisiaj zjedliśmy spaghetti z tuńczykiem. Bardzo szybki obiad. I co najważniejsze – bardzo smaczny.
Kolejny ekspresowy obiad (jeden z naszych „szlagierów”) – spaghetti z tuńczykiem. Pół godziny – więcej nie potrzebujesz, żeby przygotować ten smaczny i zdrowy obiad.