Kuchenne Przygody

Spaghetti z tuńczykiem

Składniki: 

  • makaron spaghetti
  • 2 puszki tuńczyka w kawałkach
  • 2 średnie cebule
  • puszka pomidorów bez skórki
  • 2 zabki czosnek
  • bazylia
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka (przyprawa)
  • papryka ostra (przyprawa)
  • bazylia

Przygotowanie: 

  1.  Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju, dodaj tuńczyka, pomidory i przyprawy.
  3. Duś ok. 10 minut.
  4. Na talerz wyłóż makaron, polej sosem.

Wskazówki: 

Przy podgrzewaniu, na górę możesz położyć żółty ser i podgrzewać aż się rozpuści.

Mniam

Spaghetti nie musi być z mięsem. Dzisiaj zjedliśmy spaghetti z tuńczykiem. Bardzo szybki obiad. I co najważniejsze – bardzo smaczny.

Kolejny ekspresowy obiad (jeden z naszych „szlagierów”) – spaghetti z tuńczykiem. Pół godziny – więcej nie potrzebujesz, żeby przygotować ten smaczny i zdrowy obiad.