Składniki:
- 1 opakowanie dmuchanego ryżu (ok. 50 g)
- 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
- 1/2 łyżeczki kardamonu
- 60 g nasion chia
- 1 szklanka mieszanki nasion słonecznika, pestek dyni, siemienia lnianego
- garść posiekanych suszonych moreli, żurawiny i śliwki
- 40 g masła migdałowego (albo orzechowego)
- 3 łyżki miodu
Przygotowanie:
- Masło migdałowe i miód podgrzej w garnuszku, aż się połączą i będą miały płynną konsystencję.
- Wszystkie pozostałe składniki wrzuć do sporej miski, wymieszaj. Dodaj miód z masłem migdałowym i ponownie wymieszaj.
- Masę przełóż do prostokątnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
- Wstaw na całą noc do lodówki.
Wskazówki:
- Zamiast moreli możesz dodać np. nasiona goji.
- Możesz pominąć imbir i kardamon.
Żródło przepisu:
Women's Health
0
Skomentuj