Tortilla z grillowanymi warzywami

Składniki: 
  • 1 cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 4-5 pieczarek
  • 2 tortille
  • 10 dag sera koziego (w roladce)
  • 2 łyżki pesto
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
Przygotowanie: 
  1. Cukinię pokrój na skośne plasterki.
  2. Paprykę pokrój w ćwiartki albo szóstki. Wytnij wystające części (tak, żeby papryka jak największą powierzchnią przylegała do patelni).
  3. Cebulę pokrój w cienkie plasterki.
  4. Pieczarki pokrój w plasterki (trochę grubsze niż plasterki cebuli).
  5. Ser pokrusz.
  6. Wszystkie warzywa usmaż partiami na patelni grillowej z odrobiną oliwy. Oprósz solą i pieprzem.
  7. Na tortilli ułóż warzywa (po jednej stronie). Drugą stronę tortlli posmaruj pesto. Całość posyp serem.
  8. Tortillę złóż na pół i usmaż z obu stron na patelni grillowej. 
Wskazówki: 
  • Jeśli planujesz zjeść tortillę z powyższego przepisu na śniadanie, warzywa możesz przygotować już poprzedniego wieczoru. W ten sposób oszczędzasz sporo czasu rano :)
Żródło przepisu: 

domesticate-me.com

up
159 users have voted.
Rodzaj dania: 
Sposób przyrządzania: 
Czas przygotowania: