- 0 Polubienia
- 0 / 5
- Kuchnia: włoska
- 67 wyświetleń
Składniki:
- 1 cukinia
- 1 czerwona papryka
- 1 czerwona cebula
- 4-5 pieczarek
- 2 tortille
- 10 dag sera koziego (w roladce)
- 2 łyżki pesto
- sól
- pieprz
- oliwa
Przygotowanie:
- Cukinię pokrój na skośne plasterki.
- Paprykę pokrój w ćwiartki albo szóstki. Wytnij wystające części (tak, żeby papryka jak największą powierzchnią przylegała do patelni).
- Cebulę pokrój w cienkie plasterki.
- Pieczarki pokrój w plasterki (trochę grubsze niż plasterki cebuli).
- Ser pokrusz.
- Wszystkie warzywa usmaż partiami na patelni grillowej z odrobiną oliwy. Oprósz solą i pieprzem.
- Na tortilli ułóż warzywa (po jednej stronie). Drugą stronę tortlli posmaruj pesto. Całość posyp serem.
- Tortillę złóż na pół i usmaż z obu stron na patelni grillowej.
Wskazówki:
- Jeśli planujesz zjeść tortillę z powyższego przepisu na śniadanie, warzywa możesz przygotować już poprzedniego wieczoru. W ten sposób oszczędzasz sporo czasu rano 🙂
Żródło przepisu:
Mniam